Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Pressmeddelande: Tre av kommunens fyra högstadieskolor fortsätter med mix av fjärrundervisning två veckor till

2021-04-20

De fyra kommunala högstadieskolorna i Västerviks kommun har bedrivit undervisning på lite olika vis med utbildning på plats och med fjärrundervisning under perioden före och efter påsklovet. Nu har barn- och utbildningsförvaltningens chef Magnus Bengtsson beslutat att arbetssätten från de senaste veckorna kommer att fortsätta ytterligare två veckor på samma sätt.

Det innebär att eleverna på Ankarsrumsskolans högstadium fortsätter på plats på heltid, medan eleverna på Östra Ringskolan i Gamleby och på både Ellen Keyskolan och Ludvigsborgsskolan i Västervik kommer att fortsätta att mixa undervisning på plats med fjärrundervisning till och med 7 maj.

Skälet till att vi gör på det här sättet har med olika lägen i samhällenas smittspridning och olika skolornas specifika egenskaper att göra, säger Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef i Västerviks kommun. Han fortsätter:
Jag hade gärna velat att vår lokala smittspridning skulle ha lugnat ner sig så mycket att vi kunde sluta med de här smittskyddsåtgärderna nu, men tyvärr går det inte att se det i statistiken ännu.

Jag vill uppmana alla till att fortsätta hålla i och hålla ut med de rekommendationer som vi nu har vant oss vid under mer än ett år. Alla elever, medarbetare och föräldrar har gjort ett fantastiskt jobb under året för att hjälpas åt med det här. Nu är det viktigt att alla fortsätter att göra allt vi kan för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elevers skolgång, säger Västerviks kommuns grundskolechef Ewa Myhrén.