Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Äldre personer vid fikabord

Du som är äldre i Västerviks kommun ska få det stöd och den hjälp som du behöver. Det ska göra att du kan bo kvar i ditt hem så länge som möjligt. Kommunens mål är att alla äldre ska få en bra, trygg och värdig omsorg.

Du kan få hjälp från kommunen med det som du inte klarar av själv. I första hand ges hjälpen i ditt hem. Om du inte kan bo kvar i ditt hem längre trots det stöd som du kan få där kan du få en plats på särskilt boende.

Kommunen har mycket att erbjuda när det gäller stödinsatser både i och utanför hemmet. Många av insatserna behöver du ansöka om för att få ta del av. En biståndshandläggare utreder då om du har behov av den insats som du söker. Lagen som styr omsorgen om äldre kallas för socialtjänstlagen (SoL).

Här kan du läsa mer om de olika insatser och verksamheter som finns för att ge dig som äldre en god livssituation. Du kan också läsa om hur man ansöker om stöd.

Gemenskap för äldre med demens på Lindögårdens träffpunkt

Gemenskap för äldre med demens på Lindögårdens träffpunkt

2023-03-02

Klockan närmar sig tio på Lindögårdens träffpunkt. Rolands varma bullriga skratt sprider sig runt bordet. Det doftar kaffe och stämningen är hjärtlig. Här träffas ett gäng pensionärer med olika demens...

Sidan senast granskad den 15 december 2022
Innehållsansvarig: Joakim Nyman

Kontakt

Utredningsenheten för äldre och funktionsnedsatta
Postadress:
Box 22, 593 21 Västervik
Besöksadress:
Hospitalsgatan 12, Västervik
Telefonmottagning biståndshandläggning
Telefon:
0490-25 50 51

Telefontid
Måndag-fredag kl. 13.00-14.00

Enhetschef
Theresia Wiklund Enström
0490-25 50 36