Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Hoppa till innehåll

Buss, båt, tåg och flyg

Buss

Det finns bussar som går både i tätorten Västervik, och till och från övriga tätorter i kommunen.

I Västerviks kommun erbjuds alla som bor på landsbygden en form av anropsstyrd trafik. Den kallas för närtrafik och du kan läsa mer om den på länstrafikens hemsida. 

Båt

Destination Gotland trafikerar sträckan Visby - Västervik med bil- och passagerarfärja. Under hela året går det trafik till öar i skärgården med minde båtar. Sommartid går det även större båtar som gör att du kan besöka vår vackra skärgård. Via turistbyrån går det att boka båtresor till skärgården under sommaren. Trafiken som går året runt bokar du hos den som kör båten.

  • För transport i södra skärgården: Kråkelunds Dyk och sjöentreprenad på 070-444 57 08.
  • För transport i mellersta skärgården: Solidö Skärgårdstaxi på 0490-91019.  

Hållbar skärgårdstrafik 

Ett projekt som bedrevs under år 2021 med finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden konstaterade möjligheter för omställning till en fossilfri skärgårdstrafik. Ett arbete pågår med att ställa om skärgårdstrafiken till att använda fossilfria bränslen. 

Europeiska regionala utvecklingsfonden logo

Tåg

Från Västervik kan man dagligen åka med tåg till Linköping och Åtvidaberg. Tåget stannar även i Gamleby och Överum. Dessa resor kan du boka via Kalmar Länstrafiks hemsida. 

Det finns även en museijärnväg som sommartid går mellan Västervik till Hultsfred, med stopp i bland annat Verkebäck, Fårhult och Ankarsrum. Denna drivs av smalspårsföreningen. 

Sidan senast granskad den 6 april 2022