Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Torghandel

Torg och allmänna platser

På ett torg finns något för alla – från handgjorda smycken och konstverk till färska råvaror och hemgjorda delikatesser.  Som torghandlare har du möjlighet att sälja varor på kommunens torg. Vi erbjuder torgplatser på stora torget i Västervik, torget i Gamleby och piazzan i Överum.

Det finns olika regler för när, var och hur torghandel får bedrivas. Till exempel måste du ansöka om tillstånd och ha ett registrerat företag hos Skatteverket. 

Om du är intresserad av att boka en torgplats eller har andra frågor får du gärna kontakta SBE-Kundtjänst på 010- 355 49 50 eller sbe.kundtjanst@vastervik.se 

Stora Torget

Stora torget i Västervik bjuder in till torghandel varje torsdag, året runt. Du kan sälja allt från kläder och hantverk till bröd, grönsaker och blommor. Här finns tillgång till både el och vatten för dig som behöver.

Gamleby Torg

Gamlebys trekantiga torg är en trevlig mötesplats för torghandel. På torget finns ett café, en pizzeria och några butiker. Här kan du sälja kläder, blommor, mat eller handgjorda hantverk.

Piazzan Överum

Piazzan i Överum har ett perfekt läge intill väg 35 med flera torgplatser där du kan sälja alla möjliga varor. Från hantverkare och konstnärer till företagare och lokala producenter – alla är välkomna.

Sommartorghandel

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti finns det möjlighet att bedriva torghandel sju dagar i veckan på samtliga torg. Du kan sälja mat, blommor, kläder, leksaker, hantverk och mycket mer. Motorfordon rekommenderas ej.

Skolklasser/föreningar/välgörenhet

För dig som vill sälja lotter eller fikabröd för din skolklass, förening eller välgörenhet finns det möjlighet att stå vid Taxizonen på Storgatan i Västervik. Ni kan också hyra en torgplats på Torget i Gamleby eller Piazzan i Överum.

Vi hälsar alla torghandlare hjärtligt välkomna!

Sidan senast granskad den 18 juni 2024