Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Hoppa till innehåll
Kvinnor på livsmedelskontroll.

Jobb och företagande

Hej och välkommen till Västervik kommuns sidor för näringsliv och arbetsmarknad. Vi jobbar för att främja företagande i vår kommun och för en hållbar och växande arbetsmarknad. 

Vi verkar också via Västervik Framåt AB som har vårt uppdrag att samverka och stötta det lokala näringslivet. Hos Västervik Framåt hittar du mer service och information för dig som företagare.

Vi som jobbar med näringslivsfrågorna i kommunen vill guida dig rätt. Vi finns här för att lyssna på vilka utmaningar du står inför. Vi tar också tacksamt emot information från dig om du har resurser som på olika sätt kan vara till hjälp i den rådande situationen. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Påverkan kriget i Ukrania

Såväl det säkerhetspolitiska läget som flyktingströmmar påverkar näringslivet här. Kommunen engagerar sig mycket i dessa frågor och samverkar med både myndigheter och företag. Vi har bland annat kompletterat vår information här på webbsidan med en rad resurser från bland annat Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Företagarna i en sida med tips till företagare om informationssäkerhet. Har ditt företag något att bidra med så tveka inte att kontakta  Per Sjöstrand på vår näringslivsenhet. per.sjostrand@vastervik.se

Sidan senast granskad den 12 juli 2023