Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2023-03-03: Dags för feriepraktik för sommaren 2023

2023-03-03

Även sommaren 2023 genomför Västerviks kommun, med stöd av Tjustbygdens Sparbank, projektet Feriepraktik. Som feriepraktikant får du chans att pröva på ett yrke som ger dig arbetslivserfarenhet, nya färdigheter och kontakter. Feriepraktiken ger också arbetsgivare möjlighet att visa sin verksamhet och en chans att hitta framtida personal.

- Förra året kunde vi erbjuda platser till alla ungdomar som önskade. Detta tack vare stöd från sparbanksstiftelsen och alla företag, kommunala verksamheter och föreningar samt även socialförvaltningen som efter pandemin återigen kunde ta emot ungdomar, säger Cecilia Hanson samordnare på Praktikservice, Västerviks kommun.
- Årets insamling av platser är i full gång och vi hoppas att så många som möjligt kan och vill ta emot ungdomar. Vårt mål är att samla in sammanlagt 450 feriepraktikplatser. Det är inte för sent att kontakta Praktikservice för att få mer information, och anmäla sitt intresse för för att ta emot en feriepraktikant i sommar.

Sista anmälningsdag för de arbetsplatser som vill ta emot feriepraktikanter är den 10 mars.

Det är inte bara kommunens alla arbetsgivare som Cecilia vänder sig till. Även sommarens feriepraktikanter behöver vara beredda att agera:
- Snart öppnar anmälan för alla ungdomar som är intresserade av feriepraktik. Det finns platser inom många olika branscher och yrkesområden att välja på, säger Cecilia Hanson. Hon fortsätter:
- Information till kommunens ungdomar som är i målgruppen för feriepraktik är på väg att skickas ut och kommer med posten inom kort.

I år är målgruppen för feriepraktik ungdomar födda 2004, 2005, 2006 och 2007 och folkbokförda i Västerviks kommun. Anmälan för ungdomarna är öppen mellan den 15 och 31 mars.

Som företagare står man för halva kostnaden för feriepraktikanten, Tjustbygdens Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Tjustbygden, står för den andra halvan.
- Feriepraktiken ger en värdefull första inblick i arbetslivet, och ger erfarenheter som man bär med sig hela livet, säger Lotti Jilsmo från Tjustbygdens Sparbank, hon säger vidare:
- Vi är stolta att vi kan göra det möjligt för fler unga att få feriepraktik hos bygdens företag. Kanske kan det bidra till att fler unga hittar ett yrke som de vill fortsätta med.

Information om feriepraktik till dig som är företagare

Information om feriepraktik för kommunala anordnare och ideella föreningar

Sidan senast granskad den 3 mars 2023