Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2022-10-21: Anna Öhrling Elltorp utsedd till Västerviks kommuns HR- och kommunikationschef

2022-10-21

Nu är rekryteringen av ny HR- och kommunikationschef klar. Efter att ha haft tjänsten som tillförordnad chef under två olika perioder och senare också har sökt tjänsten tillträder nu Anna Öhrling Elltorp som Västerviks kommuns nya HR- och kommunikationschef.

I tjänsten som HR- och kommunikationschef ingår huvudansvaret för samtliga processer inom kommunens HR- och kommunikationsområde. HR- och kommunikationsenheten består av 15 medarbetare. Dessutom ingår det i tjänsten att delta i kommunens löpande arbete inom koncernledning.

Det är väldigt roligt när våra högsta chefstjänster går till kommunens interna kandidater i så här hård konkurrens som den här rekryteringsprocessen erbjöd. Anna Öhrling Elltorp var den mest lämpade kandidaten av 19 sökande och jag är säker på att Anna kommer att fortsätta att utveckla Västerviks kommuns starka arbete som en ansvarsfull, trovärdig och modern arbetsgivare, säger Västerviks kommuns kommundirektör och koncernchef Anders Björlin.

Anna är 40 år gammal och har sedan många år tillbaka arbetat inom HR området i flera olika roller. Hon har tidigare arbetat vid SKB i Oskarshamn, Chalmers tekniska högskola i Göteborg och kommer senast från uppdraget som tillförordnad HR- och kommunikationschef och dessförinnan HR-strateg i Västerviks kommun. Anna har en kandidatexamen inom arbetsvetenskap och har även läst kurser inom offentlig förvaltning med inriktning mot ledning och styrning. Från början kommer Anna Öhrling Elltorp från Västervik och hon har bott i Västervik sedan hon och hennes familj flyttade tillbaka till staden år 2014.

Jag är mycket glad över förtroendet att få rollen som HR-och kommunikationschef i Västerviks kommun och ser med spänning fram emot att tillsammans med organisationen fortsätta utveckla arbetsgivar- och kommunikationsområdet. Det här området har stor bäring på vår kommuns förmåga att leverera välfärdsservice, både nu och i framtiden, säger Anna Öhrling Elltorp. Och hon fortsätter:
Precis som samhället i övrigt är vi i ständig utveckling och anpassar oss till nya krav och behov utifrån hur omvärlden förändras. Att vi är en attraktiv och kommunikativ organisation med förmåga att skapa engagemang, delaktighet och att vi tar vara på olika röster, ser jag som viktiga faktorer för att vi ska lyckas.

Den nya tjänsten som permanent chef på Västerviks kommuns ledningskontors HR- och kommunikationsenhet och medlem i kommunens koncernledningsgrupp inleds omgående.

Sidan senast granskad den 21 oktober 2022