Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2021-06-04: Västerviks kommuns HR- och kommunikationschef Sofia Eldh slutar

2021-06-04

Efter fyra år som Västerviks kommuns HR- och kommunikationschef Sofia Eldh beslutat sig för att flytta till Skåne för ett nytt jobb som HR-chef på en av Malmö stads större förvaltningar.

Sofia Eldh kom till Västerviks kommun första gången 2005 för att arbeta som förvaltningsjurist och kommunsekreterare på kommunledningskontoret. Där arbetade hon under tre år tills hon flyttade till Malmö där hon bland annat arbetade som stadsjurist med ansvar för stadens arbetsrättsliga hantering på stadsledningskontoret i Malmö stad. Efter några år blev längtan efter ostkustens pärla Västervik för stark när Sofia sökte och fick jobbet som Västerviks kommuns kombinerade HR- och kommunikationschef 2017.

Nu har Sofia av personliga skäl valt att flytta tillbaka till Malmö och jobbet som HR-chef på en av Malmö stads större kommunala förvaltningar. Sofia kommer att arbeta till augusti för att sedan ta ut kvarvarande semester och därefter börja sin nya tjänst.

Mina fyra år i Västervik har varit otroligt givande och vi har gjort en fantastisk utvecklingsresa på HR- och kommunikationsavdelningen. Att lämna Västervik har inte varit ett lätt val, jag kommer sakna både staden och alla mina härliga kollegor, men jag ser verkligen fram emot min nya tjänst på Malmö stad, säger Sofia Eldh, HR- och kommunikationschef på Västerviks kommun.

Anders Björlin, kommundirektör och koncernchef på Västerviks kommun, säger så här om Sofias sorti från HR- och kommunikationsenheten, ledningskontoret och koncernledningsgruppen:
Sofia har en mycket djup och bred yrkeskunskap och hon har varit en viktig och drivande del av utvecklingen av vår kommun som arbetsplats på alla sätt under fyra år. Det är inte svårt att förstå varför hon kan ta det här karriärklivet, men vi hade hellre haft henne kvar hos oss såklart, säger Anders Björlin avslutande.

Tjänsten som Sofia lämnar kommer att tillförordnas internt under hösten 2021.

Sidan senast granskad den 4 juni 2021