Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2023-05-12: Efter grundlig sanering, nu öppnar simhallen i Västervik igen på tisdag 16 maj

2023-05-12

Nu kommer ett glädjebesked från Västerviks simhall: Nytagna prover visar att det är OK att duscha och bada i Västerviks simhall igen, detta efter att förhöjda nivåer av bakterien legionella tvingade Västerviks kommun att stänga hela simhallen för sanering i april.

I slutet av mars hittade för första gången legionellabakterier i leklandet i Västerviks simhall. Två veckor senare visade grundliga prover att ytterligare flera delar av anläggningen också hade nivåer av legionella som låg över gränsvärden för vad som är hälsosamt och hela simhallen stängde för sanering 11 april.

- Därefter har fastighetsägaren TjustFastigheter genomfört en lång rad åtgärder för att säkerställa att bakteriehalterna ska gå ner och dessutom att inte problemet ska uppstå igen, säger Heléne Lambertsson, chef för Västerviks simhall. Hon fortsätter.
- Det känns väldigt bra att problemet är löst och att vi kan öppna simhallen igen. Det har varit en tuff tid för oss, för Västerviks Simsällskap och för exempelvis simskolorna. Nu har vi i alla fall chansen att genomföra de viktiga sommarsimskolorna och alla andra är välkomna tillbaka till oss från och med tisdag 16 maj.

Sidan senast granskad den 12 maj 2023