Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2021-02-05: Digital framtidsmässa för Västerviks Gymnasiums elever 18 februari

2021-02-05

Varje år arrangeras Framtidsmässan av studie- och yrkesvägledarna på Västerviks Gymnasium. Där deltar både utbildare och representanter från olika arbetsgivare och organisationer. På grund av den pågående coronapandemin är mässan nu helt digital och Västerviks Gymnasium arrangerar årets upplaga 18 februari.

Syftet med Framtidsmässan finns att läsa i läroplanen där det bland annat står att ”gymnasieeleverna ska förberedas för fortsatt arbetsliv och vidare studier och att gymnasieskolan ska samverka med omgivande samhälle, näringsliv mm”. De ska också ”vara medvetna om att alla yrkesområden förändras i takt med teknisk utveckling, förändringar i samhälls- och yrkesliv samt ökad internationell samverkan och därmed förstår behovet av personlig utveckling i yrket”.

Studie- och yrkesvägledning är hela skolans ansvar och tillsammans med våra fantastiska pedagoger arbetar vi med mässan innan, under och efter och på så vis är våra elever väl förberedda, säger Maria Moreau, studie- och yrkesvägledare på Västerviks Gymnasium och hon fortsätter:
Även om man har en plan för vad man vill göra efter gymnasiet så kan mässan ge nya insikter och vidga elevernas perspektiv.

Under rådande omständigheter ställer vi inte in vår omtyckta framtidsmässa, utan vi ställer om! Vi hoppas att den kan bli lika bra – eller bättre, säger Amanda Lundberg, studie- och yrkesvägledare på Västerviks Gymnasium.

Framtidsmässan kommer ha med lokala utställare digitalt inom utbildning och arbete samt jobbsökartips och annat som är viktigt för ungdomar som ska börja planera för framtida studier och yrkesval.

Årets liveföreläsning står Fredrik Löfgren för, en underhållande expert som studerar hur teknologi, digitalisering och AI påverkar och förändrar vårt samhälle, vårt sätt att leva och våra arbetsplatser. Löfgren är känd från TV4:s program Talang där han ihop med Linköpings Universitets robotgäng roat TV-tittare i alla åldrar.
I och med att framtidsmässan byter skepnad från fysisk till digital form så passar Fredrik Löfgrens föreläsning och kunskapsområde extra bra, säger Amanda Lundberg avslutande.

Sidan senast granskad den 5 februari 2021