Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Inbjudan pressvisning 2021-05-10: EDIT 3.0 – ett projekt där flera aktörer testar drönarstöd vid trafikstopp – onsdag 12 maj

2021-05-10

Just nu pågår testverksamhet om drönare i Västervik och lokala massmedier bjuds in till en pressträff där användningen av drönare vid en komplicerad händelseplats kan utvecklas och införas onsdag 12 maj.

Västerviks kommun är delaktig i en uppstart av en så kallad testbädd för utveckling av obemannade flygfarkoster, UAV, eller drönare enkelt uttryckt. Testbädden har sitt centrum runt Västerviks Flygplats. I testbädden samverkar flera aktörer som Vinnova, Sveriges Forskningsinstitut RISE, Västerviks kommun med räddningstjänsten, Polisen och flera företag som Outflight, GLOBHE och Drone Center Sweden.

Ett av projekten heter EDIT 3.0* och där ska stöd för respons med drönare vid exempelvis trafikincidenter testas. Det görs under två dagar i maj i närheten av Västerviks Flygplats och arrangörerna vill gärna visa upp sin fingerade händelseplats och berätta mer om testen, projektet och testbäddsverksamheten vid en kortare pressvisning på plats.

Deltagande aktörer kan på förfrågan bistå med rörliga bilder från testet i efterhand. På platsen kan finnas vissa restriktioner kring både föremål och personer som inte kan figurera i massmedia, hoppas att det kan respekteras.

  • Vad: Pressvisning testverksamhet drönare
  • Dag: Onsdag 12 maj
  • Tid: Klockan 11.30-12.00
  • Samlingstid: Klockan 11.15
  • Samlingsplats: Järnvägsövergången nära Rödsle Gård. Vägbeskrivning: Kör åt andra hållet istället för den vanliga vägen mot Västervik från avfarten/påfarten vid E22 tills du kommer till en järnvägsövergång (testplatsen är inte tillgänglig med bil). Där blir du upphämtad med rälsbuss cirka 11.15.

Varmt välkommen!

Anmäl intresse för att delta till: Fredrik Blom, kommunikatör Västerviks kommun, fredrik.blom@vastervik.se

*Fakta:

EDIT 3.0 heter projektet som arbetar med elflyg och drönare i samhällets, järnvägen och Trafikverkets tjänst: snabb och säker återstart av trafik

 

Sidan senast granskad den 10 maj 2021