Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande 2022-11-18: Orange vädervarning - den näst mest skarpa - för snöfall i Västerviks kommun under lördag

2022-11-18

SMHI har utfärdat en orange vädervarning, den näst mest allvarliga färgen, för snöfall för delar av kustkommunerna i norra Kalmar län. Övriga kustnära delar och kommuner i Kalmar län och Östergötland har den mindre allvarliga gula vädervarningen. Snöfall väntas som bland annat kan orsaka trafikstörningar. Vädervarningarna gäller för nästan hela lördagsdygnet 19 november från midnatt till klockan 23:00 på lördagskvällen.

Hela vädervarningen och många viktiga länkar finns att läsa på Västerviks kommuns webbsida här

Västerviks kommun gör för tillfället bedömningen att vi följer utvecklingen och informerar enligt kommunens rutin för vädervarning.

- Vi vill uppmana alla i Västerviks kommun att undvika att ge sig ut på vägarna under lördagsdygnet om det är möjligt, säger Joakim Jansson, räddnings- och säkerhetschef i Västerviks kommun. Han fortsätter:
- Om du åker ut så ta det försiktigt i trafiken, förbered dig på att du kanske inte kommer fram så klä dig varmt, ta med reflexväst, snöskyffel och uppladdad mobiltelefon.

Uppmaningen till alla i kommunen är också att följa den faktiska väderutvecklingen och utvecklingen här på kommunwebben samt i massmedia. Vädervarningen bygger på en prognos och utvecklingen av snöfallet kan bli annorlunda i verkligheten, även mindre lokala variationer kan uppstå.

Sidan senast granskad den 18 november 2022