Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
 Familj och robot i vardagsrum.

För dig som tonårsförälder

Det är inte alltid lätt att vara tonårsförälder, men det finns mycket du kan göra som underlättar för dig och din ungdom. Bara att visa att du bryr dig, att du alltid finns där och gärna lyssnar kan göra stor skillnad, men när det inte räcker kan vi på Västerviks kommun vara en hjälpande hand.

Tips på aktiviteter under sommarlovet

Ungdomar som kollar på varandra.

Sommaren närmar sig och så även den efterlängtade ledigheten. Västerviks kommun erbjuder mängder av roliga aktiviteter för ungdomar hela sommarlovet. Vi listar tips på vad unga i kommunen kan göra under sin ledighet!

Tips på aktiviteter under sommarlovet

Så kan du som ensamstående förälder få ihop sommarlovspusslet

En inkomst i stället för två och semesterveckor som inte räcker till? För många familjer är sommaren en härlig tid när man umgås med familj och vänner och man unnar sig det lilla extra. Men sommaren kan också innebära en ständig klump i magen och oro för hur man som ensamstående förälder ska få sommarlovspusslet att gå ihop.

Tips till dig som ensamstående förälder

Så kan du få ekonomin att gå ihop under sommaren 

Risken att bli isolerad under sommarveckorna kan vara stor för barn i en ekonomisk utsatt situation med föräldrar som jobbar och kompisar som åker på semester. Dessutom kostar det mer på sommaren eftersom alla mål mat äts hemma.

Tips för en smart sommarekonomi

Podd om ungas digitala vardag

Startbild för podden.

Perfekt hängmattelyssning! I podden Ungas digitala vardag - en podd om allt det där föräldrar oroar sig för pratar vi om allt det där föräldrar oroar sig för händer på nätet. Lyssna på avsnitt om:

  • Unga och nätet
  • Unga och nätporr
  • Unga och gaming
  • Kroppsideal och sociala medier
  • Grooming
  • Nakenbilder och dick picks

Lyssna på podden

Sidan senast granskad den 22 maj 2024