Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ungas digitala vardag - en podd om allt det där föräldrar oroar sig för

Internet är en stor del av barnens vardag redan i tidig ålder. Gränsen mellan livet offline och livet online har för länge sedan har suddats ut. Trots det upplever många föräldrar och vårdnadshavare att de vet för lite om deras barns internetvanor. Det vill vi ändra på! I podden Ungas digitala vardag pratar vi om allt det där föräldrar oroar sig för händer på nätet.

Lyssna på podden här!

Avsnitt #1 - Unga & nätet

Avsnitt #2 - Unga & nätporr

Avsnitt #3 - Unga & gaming

Avsnitt #4 - kroppsideal & sociala medier

Avsnitt #5 - Grooming

Avsnitt #6 - Nakenbilder och dickpicks

Avsnitt #7 - Unga och relationer

Internet innebär en fantastisk möjlighet för barn och unga att umgås och lära sig saker. Men det är också en plats där många upplever hot, kränkningar och mobbning. En plats där det finns stor risk att de ser något obehagligt, läskigt eller äckligt eller blir tillfrågade av en okänd person om att träffas på riktigt.

Det är viktigt att vuxna är lika närvarande digitalt som fysiskt. I podden Ungas digitala vardag pratar Sara Nordling, kommunikatör på Västerviks kommun, och Mikael Bergman, behandlare på familjeenheten och sexolog/kurator på Ungdomsmottagningen, med experter inom en rad olika områden som rör våra barns digitala närvaro. Podden hjälper dig att förstå både möjligheter och risker med barnens liv på nätet och ger dig tips för hur du på ett nyfiket och intresserat sätt kan hjälpa barn och unga att navigera på nätet.

Podden är en del i Västerviks kommuns projekt för att motverka nätkränkningar och genomförs med stöd från Tjustbygdens sparbank. 

Sidan senast granskad den 16 augusti 2023