Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Ungdomar som kollar på varandra.

Tips på aktiviteter under sommarlovet

Västerviks kommun erbjuder mängder av roliga (kostnadsfria!) aktiviteter för ungdomar hela sommarlovet. Här listar vi tips på vad du som är ung i kommunen kan göra under din ledighet!

Badplatser

Med tusentals öar och sjöar erbjuder Västerviks kommun badmöjligheter i överflöd. Här är några toppval för badplatser där du kan njuta av sommarens svalka, vare sig det är vid klippor, stränder eller bryggor.

Nära Västervik

Myntbryggan: Central badplats med brygga och utsikt över staden, perfekt för kvällsdopp.

Lögarebergen: Klippbad och beachvolley en kort promenad från centrum, med utsikt över Gamlebyviken.

Västervik Resort: Mångsidiga bad från sandstränder till klippor på Korpaholmarna.

Utanför Västervik

Hammarsbadet: Barnvänlig strand och hopptorn på campingen i Gamleby.

Almviksbadet: Skyddade bad med flytbryggor mellan Västervik och Gamleby.

Kyrksjön, Odensvi: Insjöbad med lekplats och lanthandel för glass nära Odensvi.

Läs mer på vår sida om badplatser!

Fotbollsplaner

Västervik älskar fotboll! Här finns många bra planer, som Tjustvallen och Ernebergsfältet i Gamleby. Västervik har även Bökensveds IP med konstgräs samt Karstorp och Örbäcken. Det finns dessutom planer i Hjorted, Totebo, Blackstad, Odensvi och Loftahammar.

Läs mer på vår sida om fotbollsplaner!

Miniarenor

Det finns åtta miniarenor runt om i kommunen som är perfekta för spontanidrott, lek och gemenskap. Varje arena är unik och erbjuder olika aktiviteter och roliga saker att göra. Det kan till exempel vara bandysarg, studsmattor eller multiplan på konstgräs. I Gunnebo och Överum finns dessutom pumptrackbanor.

Läs mer om miniarenorna

Speedway

Västervik har ett av Sveriges bästa speedwaylag. Ta chansen att uppleva de fartfyllda matcherna på plats! Alla ungdomar upp till 17 år har fri entré in till alla hemmamatcher på Hejla Arena. Barn till och med 12 år går in gratis i målsmans sällskap, och ungdomar mellan 18 och 21 år går in för rabatterat pris, 100 kronor.

Läs mer på https://vastervikspeedway.se/ga-pa-match/

Utegym

Hej du med spring i benen! I Västerviks kommun finns det flera utegym för att du ska kunna hålla dig aktiv, även under sommarlovet.

Läs mer och se kartan över alla utegym!

Museer

Västervik erbjuder flera spännande museer som är öppna året om och passar alla väder. Lär dig mer om staden, gamla tiders mentalvård eller skärgården, för att nämna några. Runt om i kommunen finns också flera bruksmuseer och du kan även få en guidad tur i ett bevarat borgarhem. Roliga utflyktsmål för kompisgänget!

Läs mer på vastervik.com/museer-i-vasterviks-kommun

Vandring

Upptäck Västerviks kommuns vandringsleder under sommarlovet! Här finns alltifrån Tjustleden som tar dig genom kommunen och promenadvänliga rundslingor, till vandringsleder på öar i skärgården och slingor mitt i stan.

Läs mer på vastervikoutdoor.com/vandring.

Fritidsgårdar

På en regnig dag, eller när du bara känner för att vara under tak för en stund, kan ett besök på någon av kommunens fritidsgårdar passa bra! Fritidsgårdarna är trygga platser för en givande fritid.

I norra delen finns Överums och Gamlebys fritidsgårdar, i södra Gunnebo och Ankarsrum. I Västervik finns Mejeriet Ung och en mobil fritidsgård, plus en för barn mellan 11 och 16 år med neuropsykiatriska variationer. De är till för barn och unga, men alla åldrar är välkomna.

Mer information om aktiviteter och anmälan görs i Ungdomsappen

  1. Ladda ner Ungdomsappen i din telefon.
  2. Registrera dig i appen, Fyll i barn och målsmans uppgifter. Viktigt att ange målsmans personnummer (12 siffror)!
  3. Målsman verifierar registreringen med hjälp av Bank-id. OBS! Detta görs i samband med registrering i appen.

Läs mer om våra fritidsgårdar!

Discgolf

Visste du att Västervik har en av Sveriges bästa discgolfbanor? Det är Alvikens Discgolfbana, en 18 håls bana som finns bara minuter från centrala Västervik. Och förutom Alviken finns ytterligare två fina banor för discgolf. Det är Loftahammar Discgolfpark och Jenny Discgolfbana.

Tips! Du som inte har en egen disc kan låna på sport- och fritidsbiblioteket.

Läs mer på vastervik.com/weekend/discgolfweekend/

Sidan senast granskad den 20 maj 2024