Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Frisksportarstugan i Yxered

Historia

Totebo är ett gammalt stationssamhälle. Orten uppstod som en hållplats vid smalspårsbanan mellan Västervik och Hultsfred som startades 1879. I början av 1900-talet startade en möbelfabrik på orten. Detta företag, Totebo AB, tillverkade i början trälådor till radioapparater, och är idag leverantör till bland annat IKEA.

Totebo idag

Totebo har runt 280 invånare och i samhället finns bland annat förskola, livsmedelsbutik, badplats, idrottsplats och en ny sporthall. Totebo AB är en av Västerviks kommuns största arbetsgivare. 

Norr om Totebo finns jordbruksbygden Yxered. Här har bygden en samlingsplats i den gamla frisksportarstugan. 

En bild från bygden

Här låter vi en person från området själv få ge sin bild av bygden. 

I Totebo bor vi i centrum! Vi har lika nära till Stockholm som till Göteborg, Malmö/Köpenhamn och Riga. Här har vi fötterna på jorden men visionerna är högtflygande såväl individuellt som hos modern industri.

Jag gillar Totebo för här har vi både fina vyer och utvecklingspotential.

Sidan senast granskad den 25 november 2015
Innehållsansvarig: Daniel Niklasson