Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Hoppa till innehåll

Blankaholm

Historia

Blankaholm är ett skärgårdssamhälle i Västerviks kommuns sydligaste del. Blankaholm växte upp kring "sågen". Den startades omkring 1890 och blev med tiden en av Sydsveriges större. 1946 drabbades delar av sågen av en omfattande brand, men byggdes upp på nytt. Sågen lades ned 1979 och idag återstår endast en del grunden av byggnaden, i anslutning till marinan och gästhamnen.

Blankaholm idag

Blankaholm har runt 160 invånare och i samhället finns bland annat förskola, butik, gästgiveri, café, idrottshall, gästhamn och camping. Här finns även vackra strövområden och nybyggd boulebana. 

En bild från bygden

Här låter vi en person från området själv få ge sin bild av bygden. 

Jag är småbarnsförälder och bor på en gård utanför Blankaholm. Många av våra vänner som kommer ner till oss från Stockholm njuter av att få vara en helg på landsbygden. Vi däremot kan njuta varje dag! 

Nu har jag bott här i 10 år. Och det är svårt att förstå hur underbart våra fina barn växer upp, nära djur & natur. I Blankaholm finns engagemang! Här hjälper vi föräldrar varandra i vardagen!

Sidan senast granskad den 25 november 2015