Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Pressmeddelande: Beslut från Västerviks kommun om att stödja lokala näringslivet med anledning av spridningen av coronaviruset

2020-03-24

Under tisdagseftermiddagen beslutade Västerviks kommuns krisledningsnämnd om en rad frågor som har med det lokala näringslivets situation i samband med spridningen av coronaviruset. En av de viktiga frågor som beslutades är att alla elever som nu studerar på distans hos Västerviks Gymnasium nu får äta skollunch med hjälp av lokala restaurangers take away-avhämtning. Uppgörelsen gäller ett antal restauranger som kommunen har tecknat avtal med.

- På det här sättet får vi dubbla nyttor, säger Dan Nilsson, kommunstyrelsens, tillika krisledningsnämndens ordförande (S), som vidareutvecklar: 
- Vi stöttar det nu mest utsatta näringslivet samtidigt som vi löser ett praktiskt problem för elever och familjer!

Flera andra beslut som har med att kommunen skyndsamt ska betala lokala företags fakturor, att vikta inköp till lokalt näringsliv inom ramen för lagen om offentlig upphandling, anstånd för företagens och föreningarnas fakturor från kommunen har även fattats, samt att uteserveringar får öppnas enligt normal tillståndsgivning från och med 24 mars 2020.

Slutligen fattades ett beslut om att bilda en grupp ihop med Västervik Framåt AB som ska arbeta intensivt och brett över samtliga näringsgrenar under 0-6 månader med att ta fram ytterligare förslag på åtgärder som kan minska de negativa näringslivseffekterna från pandemin.

- Åtgärderna hoppas vi kunna ge akut hjälp till de värst drabbade redan nu, säger Ulf Kullin, näringslivschef, som fortsätter:
- I samråd med Västervik Framåt jobbar vi nu vidare med hur vi kan hitta fler sätt att hjälpa till i denna mycket svåra situation.

bild om lunchkuponger till gymnasiets elever och annat näringslivsstöd

Sidan senast granskad den 24 mars 2020