Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Håll dig som företagare i Västerviks kommun uppdaterad om coronaviruset/covid-19 – den här hjälpen finns

2020-03-17

Med anledning av coronaviruset samlas här information för dig som är företagare i Västerviks kommun, kring vilka åtgärder som Regeringen vidtagit för att minska de negativa effekterna för näringslivet. Då det råder stor osäkerhet och läget kan ändras snabbt ber vi alla att hålla sig uppdaterade via myndigheternas hemsidor.

Vi som jobbar med näringslivsfrågorna i kommunen vill, tillsammans med Västervik Framåt AB,  hjälpa er och guida er rätt. Vi finns här för att lyssna på vilka utmaningar ni står inför. Vi tar också tacksamt emot information från er om ni har resurser som på olika sätt kan vara till hjälp i den rådande situationen. Har ni frågor, vars svar inte finns genom länkarna nedan, eller information att ge når ni oss här:

Företagslots

per.sjostrand@vastervik.se

Näringslivschef

ulf.kullin@vastervik.se

Information från regeringen

Den 16 mars lanserade Regeringen ett stödpaket till näringslivet på över 300 miljarder kronor. Bland åtgärderna finns att staten tillfälligt tar över kostnaderna för sjukskrivningar och delar av lönekostnaderna vid korttidspermitteringar.
Vill du veta mer om Regeringens arbete med anledning av det nya coronaviruset hittar du samlad information här

Viktiga länkar

På verksamt.se finns samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset och covid- 19, som är viktig för dig som företagare att känna till.

Korttidspermittering införs – Tillväxtverket

Finansiellt stöd från Riksbanken – Riksbanken

Karensavdraget slopas tillfälligt – Försäkringskassan

Förslag om tillfälligt avskaffat läkarintyg – Försäkringskassan

Planeringsstöd för bortfall av personal och leveranser av varor och tjänster – MSB

Utrikesdepartementet avråder från att resa utomlands – Läs mer hos UD

Smittbärarpenning - Aktiebolag

Smittbärarpenning - Enskild firma

Anstånd för företag att betala in arbetsgivaravgifter och anställdas preliminärskatt (skattekrediter)

Ansökan om anstånd hos Skatteverket

Regeringen ger Almi nytt soliditetsmål för att möjliggöra utökade lånemöjligheter där drabbade branscher/företag ska särskilt prioriteras

Läs mer om lån och finansiering hos Almi

Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv för en kontinuerlig dialog med regeringen där de har lagt fram förslag som syftar till att undvika att jobb och företag slås ut i onödan. Gårdagens krispaket med snabba och kraftfulla likviditetsstärkande åtgärder är högst välkommet.

Följ Svenskt Näringslivs information

Sidan senast granskad den 17 mars 2020