Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Äldreboendet Erneborg.

Erneborg

Erneborg ligger centralt i Gamleby. Vi finns på en höjd nära kyrkan med vidsträckt utsikt över grönområden. Området är bra för promenader och i vår rosträdgård kan du koppla av och njuta av fåglarnas kvitter. Vi har gångavstånd till Gamleby centrum. Där finns det bland annat mataffär, vårdcentral och bibliotek.

Huset

Erneborg byggdes år 1970. Huset har 46 lägenheter varav 2 är dubbletter. Lägenheterna är på 14 kvadratmeter.

Lägenheten

I lägenheten finns säng och sängbord. I övrigt möblerar du själv. Madrass, sänglinne samt handduk ingår. Rummet har toalett och dusch finns i korridoren.

Avgifter

Du som bor på Erneborg betalar avgift för hyra, måltider och för den omvårdnad du får. Omvårdnadsavgiften är baserad på hur stor inkomst du har. Du betalar själv för läkare, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon och tidning. 

Personal

De flesta av oss som arbetar på Erneborg är utbildade undersköterskor med lång erfarenhet. Vi jobbar med kontaktmannaskap. Det innebär att en i personalen är den som i första hand hjälper dig. Det är också han eller hon som har kontakt med dina anhöriga. Vi har också sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut knutna till Erneborg.

Måltider

I den avgift som du betalar för måltider ingår frukost, middag, kvällsmat samt fika på eftermiddag och kväll.

Aktiviteter

På Erneborg finns dagverksamhet med olika aktiviteter. Vi ordnar underhållning och utflykter. Vi läser också tidningar och har läsecirklar. Här finns storbildsteve och dator.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när ditt eget rum inte räcker till finns det en lokal att låna.

Äldreboende Erneborg

Sidan senast granskad den 3 januari 2024