Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Äldreboendet Tjustgården.

Tjustgården

Tjustgården hittar du i Västerviks norra del av staden. Här kan du njuta av härliga stunder i vår trädgård eller på våra stora fina altaner och balkonger. Du har även närhet till affärer, naturen inpå knuten och havet på gångavstånd.

Huset

Byggnadsår: 1999

Antal lägenheter: 64 lägenheter på två våningar. Lägenheterna ligger i grupper om 8.

Lägenhetsstorlek: 29, 30 och 38 kvadratmeter.

Lägenheten

I lägenheten har du ett trinettkök, toalett med dusch och trygghetslarm. Säng, sängbord och madrass ingår i ditt boende. För övrigt möblerar du bostaden med dina egna privata möbler.

I varje gruppering med 8 lägenheter har du gemensamt kök, matrum och TV- och vardagsrum med kakelugn eller öppen spis. Det finns även en altan eller stor balkong till varje grupp. 

Avgifter

Du får själv betala för din hyra av lägenhet, din telefon, din hemförsäkring och dina måltider. Övriga utgifter som du får stå för själv kan bland annat vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård.

Personal

På Tjustgården finns vi tillgängliga för dig dygnet runt veckans alla dagar. Sjuksköterska finns också tillgänglig dygnet runt. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgänglig dagtid måndag till fredag.

Måltider

I avgiften för måltider får du frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika och kvällsfika. Måndag till fredag kan du välja mellan två maträtter och lördag till söndag en maträtt. Utskänkningstillstånd finns för slutna sällskap.

Aktiviteter

För dig som bor på Tjustgården arrangerar vi olika aktiviteter måndag till fredag. Vad vi sysselsätter oss med anpassar vi efter väder, vind och årstid. Du kan delta i aktiviteterna både enskilt och i grupp utifrån intresse och önskemål. 

Övrigt

Vid tillfällen som till exempel födelsedagar, då din egen lägenhet inte räcker till, kan du låna en lokal i huset. Om du vill använda datorer och Internet kan du få hjälp med detta.

Sidan senast granskad den 23 maj 2024