Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Äldreboendet Sundsgården.

Sundsgården

Sundsgården är vackert beläget vid sjön Hjorten i Hjorted, som ligger i södra delen av Västerviks kommun. Sundsgården är en del av äldreomsorgen i område söder. Att komma ut och ta del av den vackra naturen värdesätts högt på Sundsgården. Runt knuten finns den fina hembygdsparken. Nynäsgårdens vackra trädgård med tillhörande brygga ligger inte långt bort.

Huset

Sundsgården är byggt 1951 och är ombyggt på åttiotalet. Det finns 20 lägenheter och en trygghetsplats. Lägenhetsstorlek från 39 till 59 kvadratmeter.

Lägenheten

Alla lägenheter har ett litet kök samt badrum med dusch. Det finns möjlighet för par att bo tillsammans. Från en del av lägenheterna har Du vacker utsikt över sjön Hjorten.

Avgifter

Enligt socialnämndens beslut ingår hyra, el, kost och omsorg i avgiften.

Personal

Samtliga medarbetare är utbildad omsorgspersonal med lång erfarenhet av vård och omsorg. Du som bor på Sundsgården har en egen kontaktperson som månar lite extra om just dig.

Måltider

På Sundsgården serverar vår kock hemlagad god mat från eget kök. Matsedeln görs i samråd med de boende på Sundsgården.

Aktiviteter

Aktiviteter, utflykter och social gemenskap står i fokus på Sundsgården. Utflykter och aktiviteter kan vara både spontana och planerade, individuellt och i grupp. Resor med eller utan övernattning är ett regelbundet inslag i verksamheten. Du som bor på Sundsgården har tillgång till dator. Du kan om du vill få hjälp med e-post och Internet, titta på bildspel, film och TV.

Sidan senast granskad den 23 januari 2024