Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

DORO - Appar

  • På en DORO går du in på appen som heter Play Butik. Klicka i sökrutan högst upp. Det står oftast "Sök efter appar och spel". Skriv in ditt sökord. Klicka på något av sökalternativen. Du får upp en lista på appar. Klicka på den app du vill installera. Klicka på den gröna långa knappen som det står Installera i. Appen laddas hem och installeras. När allt är klart kommer det fram en grön knapp som det står Öppna i. Vid vissa tillfällen när man klickar på Installera så kommer det upp att man ska göra klart kontoregistreringen. Klicka då på Fortsätt. De vill då att du ska lägga in ditt betalkort. Vill du inte det klickar du på Hoppa över och appen installeras (men bara om det är en gratisapp). 

  • På en DORO går du in i appen Play Butik. Klicka på den runda cirkeln upp till höger. Klicka på Hantera appar och enheter. Klicka på Uppdatera alla eller klicka på Uppdatera efter den appen du vill uppdatera. 
    Oftast så uppdateras appar automatiskt, men du kan ibland behöva gå in själv och uppdatera appar för att de ska fungera som de ska. Det är inte lika vanligt längre att appar kraschar. 

  • På en DORO ska du klicka på appen Inställningar. Klicka sedan på Allmänt alternativ. Klicka därefter på Avancerade inställningar. Sedan klickar du på Appar. Välj appen du vill göra inställningar på och ändra dina inställningar. 

  • Du betalar för appar antingen genom att du kopplar ditt betalkort till ditt Google-konto eller så kan du köpa ett presentkort och fylla på med en summa till ditt Google-konto.

  • På en DORO tar du bort appar genom att dra uppåt på skärmen så du kommer in där du har alla dina appar. Klicka sedan på Jag vill upp till höger. Klicka därefter på Avinstallera. De appar som du kan avinstallera får en lite röd papperskorg på appen. Klicka på papperskorgen och välj den gröna knappen där det står Ja.

  • På en DORO klickar du och håller kvar på en app. Dra den uppepå en annan app. Då skapas det automatiskt en mapp. Du kan själv välja vad du vill att mappen ska heta. 

Sidan senast granskad den 29 februari 2024