Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Är du pensionär och undrar om du har rätt till bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd? Läs här

2023-02-02

Just nu informerar Pensionsmyndigheten extra för att hjälpa äldre att ta reda på om de har rätt till bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Pensionsmyndigheten vill se till att ingen som har rätt till stöden missar att söka på rätt sätt och i tid. Här hittar du länkar till andra resurser där du kan ta reda på mer om hur det fungerar för just dig.

Informationsblad

Klicka på länkarna nedan för att öppna informationsblad som svarar på frågorna:

Har du rätt till bostadstillägg?

Har du rätt till äldreförsörjningsstöd?

Testa själv om du kan få bostadstillägg

Pensionsmyndigheten har en bra tjänst där du kan testa själv om du kan få bostadstillägg på myndighetens webbsida. Där kan du testa själv genom att fylla i dina egna aktuella uppgifter om din ekonomi och sedan låta webbsidan genomföra en beräkning.

Öppna sidan med testet om du kan få bostadstillägg här

Ansök om bostadstillägg

Pensionsmyndigheten tar emot ansökningar om bostadstillägg digitalt med säker inloggning med e-legitimation. En anhörig kan vara behörig att ansöka åt dig med sin e-legitimation.

Läs mer om hur du ansöker om bostadstillägg här

Blanketter

Blanketter att fylla i för att ansöka om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd finns på Pensionsmyndighetens webbsida. Det är viktigt att ansökan fylls i så komplett och korrekt som möjligt. Det gör att du kan få ett beslut snabbare. 

Här finns blanketterna att använda när du ansöker

Här finns mer hjälp för att fylla i blanketterna rätt

Digitala informationsmöten

Pensionsmyndigheten arrangerar digitala informationsmöten om bostadstillägg. Det är gratis att delta och du behöver inte anmäla dig i förväg. Under mötet svarar Pensionsmyndigheten på de vanligaste frågorna och det finns även möjlighet att ställa egna frågor via en chatt.

Pensionsmyndighetens webbsida med digitalt informationsmöte

Kontakta Pensionsmyndighetens kundservice

Det går att kontakta Pensionsmyndigheten direkt via mejl och telefon också.

Mejl:

Mata in din fråga i formuläret på denna sida

Telefon:

0771-766 766

Sidan senast granskad den 2 februari 2023