Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Man och kvinna som hoppar i vattnet.

Badplatser

I Västerviks kommun finns en rad fina badplatser. Ett tjugotal av dem är kommunala. Av dessa är det ungefär en tredjedel som ligger vid havsbandet. De övriga ligger en bit in i skyddande vikar eller insjöar. Det finns också en mängd icke kommunala badplatser runt om i kommunen.

På kartan hittar du badplatserna i kommunen, både de som sköts av Västerviks kommun och sådana som sköts ideellt eller av andra organisationer. På de kommunala badplatserna ansvarar kommunen för att renhållningskärl och toaletter töms. Klicka på ikonerna för att läsa mer om varje badplats. Under badsäsong tas vattenprover på strandbaden av miljö- och byggnadskontoret samt Kanonaden. 2024 års provtagningsveckor är 24, 27 och 31. Du hittar även länk till information om vattenkvalitet i kartan.

Det här gäller för hundar på kommunala badplatser

Hundar får inte vara i vattnet, på stranden, bryggor, klippor eller nära de som badar på kommunens badplatser. Du får inte heller rasta hunden på området vid badplatsen. Om olyckan ändå skulle vara framme ska du ta upp avföringen och slänga den i lämplig soptunna.

Ramp för personer med funktionsvariationer

En ramp för personer med funktionsvariationer finns vid strandbadet på Västerviks Resort i Västervik. Även på Ankarsrums badplats vid Långsjön och på Odensvi badplats vid Kyrksjön.

Sidan senast granskad den 15 april 2024