Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ekonomichef

Christina Bäckström har arbetat med ekonomi i Västerviks kommun i över 15 år. Sedan 2016 leder hon kommunens ekonomiarbete som ekonomichef med mottot "utan excel stannar världen". 

- Som ekonomichef i Västerviks kommun befinner jag mig mitt i samhällsdebatten. Jag jobbar med dagsaktuella frågor tillsammans med ett gäng härliga kollegor, berättar Christina.

Christina började sin karriär inom kommunen som ekonom på Västerviks gymnasium. Innan hon tillträdde som ekonomichef arbetade hon som redovisningschef. Tillsammans med tre kollegor styr hon idag kommunens centrala ekonomiarbete.

- Jag trivs verkligen med mitt jobb och med Västerviks kommun som arbetsgivare, annars skulle jag inte stannat i över 15 år! Under dessa år har jag haft möjlighet att kombinera karriär med familjeliv. Jag har två barn som visserligen är vuxna nu, men att ha möjlighet till både ett spännande och meningsfullt jobb och ett härligt familje- och fritidsliv är verkligen livskvalitet för mig.

Ekonomiavdelningen ligger under kommunstyrelsens förvaltning och tillhör ledningskontoret. De arbetar med budget, månadsuppföljningar och bokslut, redovisningsfrågor, moms, anläggningsregister, finansfrågor, koncernredovisning och andra ekonomiska frågor. Mars 2018 är de fyra personer anställda men ekonomiavdelningen står inför en nyrekrytering och något av en nysatsning.

- En vanlig missuppfattning är att ekonomer är tråkiga, nördiga och fyrkantiga. Det stämmer inte hos oss! Vi är ett härligt gäng med olika personligheter och kompetenser där vår gemensamma nämnare är att alla älskar siffor. För att trivas hos oss bör du ha mycket energi, vara flexibel och initiativrik, säger Christina.

Som ekonomichef är Christina underställd kommundirektören, Anders Björlin. 

- Under våren 2018 rekryterar vi nya kollegor till ekonomiavdelningen, berättar Anders. Du som är utbildad ekonom bör definitivt söka om du letar efter ett spännande jobb och vill arbeta tillsammans med en ekonomichef som är trygg och omtänksam i sitt ledarskap och får sina medarbetare att växa, berättar Anders Björlin.

Är du också intresserad av att jobba med ekonomi?

Sök våra lediga tjänster här!

Sidan senast granskad den 19 december 2018