Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Färgbomb med texten föreningsgalan2020

Föreningsgalan

Tyvärr är 2020 års föreningsgala inställd. Det skulle ha varit en kväll då vi hyllade just dig som engagerar dig ideellt och bidrar till gemenskap och livskvalitet för oss andra kommunbor. Under galan skulle vi hyllat frivilliginsatser inom områden som idrott, friskvård, konst, kultur, samhällsengagemang och påverkan i olika intressefrågor. Du som är föreningsaktiv skulle ha gått gratis på galan. 

På grund av risken för smittspridning av det nya coronaviruset flyttades först galan från april till september 2020 men är nu helt inställd. 

Vinnare år 2020

Yvonne tar emot pris

Årets förening: DK Danzvett

Motivering: DK DanZvett är en förening för alla åldrar, med ett åldersspann på över 80 år. Föreningen har under de senaste åren genomfört ett stort utvecklingsarbete. Nu finns barnverksamhet, men även tävlingar för mer erfarna dansare, och många grenar inom dans får ta plats i verksamheten. I år firar föreningen 30 år och har även blivit utsedd till årets dansförening i Sverige 2019.

Övriga nominerade är: VFF och Västerviks gymnastikförening, 

Lars tar emot pris

Årets föreningsdrivna evenemang: Västerviks IK och Karhu Run.

Motivering: Karhu Run är en stor folkfest under Visfestivalveckan med deltagare från de allra yngsta, vanliga joggare, till elitlöpare. Åskådarleden är täta. Arrangemanget är stort och återkommande och bygger på mycket ideellt engagemang.

Övriga nominerade är: Kulijul (Westervik Twirling Troop) och Skridskodisco (Tjust Bandy) 

Anders tar emot pris

Årets förnyare: Tjustalliansen orientering

Motivering: Kommunens större orienteringsklubbar, Ankarsrums OK, Västerviks OK, Gamleby OK, Gunnebo OK, har tidigare samarbetat kring tävlingen Tjust 2-dagars. Under 2019 valde klubbarna att utveckla samarbetet med en ny gemensam förening och en satsning på att utveckla möjligheterna för orientering i kommunen. Nu ska man utveckla Tjust 2-dagars och stärka organisationen – och samtidigt ge nya gemensamma möjligheter till ursprungsklubbarna.

Övriga nominerade är: Friluftsfrämjandet Västervik och Anders Lindström, Westerviks tennisklubb

William tar emot pris

Årets prestation: William Svensson, BK Kaskad

Motivering: Att som debutant i ett seniormästerskap åka till EM och komma hem med guld i lag och lyckas ta guldmedalj i mastersklassen är en enorm prestation. Han har även under 2019 blivit utsedd till Årets bowlare i Sverige, yngst genom tiderna. Hans prestation har uppmärksammades nationellt på ett sätt som är unikt för sporten bowling.

Övriga nominerade är: Västerviks Bågskytteklubb och Tjust fågelklubb 

Noel tar emot pris

Årets ungdomsprestation: Noel Wahlqvist, Västervik Speedway

Motivering: 16-åriga Noel från Västervik Speedway vann under 2019 SM och tog en tredjeplats på VM på 250cc. Han kom även trea på nordiska mästerskapen och en femteplats på EM. Den långa meritlistan vid hans unga ålder gör honom till ett stort namn inom speedway.

Övriga nominerade är: Elis Fagerudd, Isaac Wiman och Alice Jiborn 

Sidan senast granskad den 5 oktober 2023