Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

skolbio 2015

Skolbioprogram 2015 på Biostaden v. 46-47

Åk.9

Philip och Fredrik "Trevligt folk"

Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen.

Åk 7-8

Mästerskapet

Drama, Komedi 1 timme 51 minuter

Åk.4-6

T.S. Spivets fantastiska resa filmcentrum åk.4-6

Ett fartfyllt äventyr av JEAN-PIERRE JEUNET med HELENA BONHAM CARTER.

T.S. Spivet bor på en farm i Montana tillsammans med sin skalbaggetokiga mamma, sin cowboy till pappa och en 14-årig syster som drömmer om att bli Miss America. Själv är han en tioårigt geni som är extra duktig på kartor och nya spännande uppfinningar.

En dag får han ett oväntat samtal från Smithsons museum i Washington DC som meddelar att han vunnit det åtråvärda Baird-priset för hans senaste uppfinning ”den eviga rörelsemaskinen” och att han härmed bjuds in till en gala i hans ära, där han också förväntas hålla tal. Utan att berätta för någon ger han sig nu ut på en resa genom USA för att ta emot sitt pris.

Åk 2-3

Tavlan

Vem har inte fantiserat om att kliva in i en målnings lockande värld? Tavlan bjuder in till en parallell tillvaro där barn kan lära om skapande såväl som om tyngre ämnen som rasism, förtryck och mänskliga rättigheter – samt förstås fundera kring den

F-1

Victor och Josefine (Ernest et Celestine)

STÉPHANE AUBIER, VINCENT PATAR, BENJAMIN RENNER, FRANKRIKE, 81 MINUTER,

Oscarsnominerad! I kloakerna under en värld av stora björnar lever den lilla musen Josefine i musvärlden med alla andra små möss. Där är björnhat, tanddyrkan och insamling av bebisbjörnars mjölktänder det viktigaste som finns. Men Josefine vägrar tro att björnarna är hennes fiender.

När hon under ett av alla tandjaktspass möter vrålhungriga björnen Victor är hon nära på att slukas men efter en örfil och godismutor uppstår en osannolik vänskap. Att vara vän med en björn visar sig dock inte vara helt problemfritt. Filmen bygger på böckerna om Victor och Josefine (Ernest et Celestine på franska) av Gabrielle Vincent. Vinnare av franska César för bästa barnfilm/animation och Oscarsnominerad i kategorin bästa animerade långfilm.

handledning Victor och Josefine

Sidan senast granskad den 29 november 2023