Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Landsbygdsutveckling

Västerviks kommun är en av södra Sveriges större kommuner till ytan. Runt 40 % av våra invånare bor utanför centralorten.

Våra landsbygder består av en mängd samhällen – både stora och små, i skärgården, längs kusten och i inlandet. För att stärka landsbygdsutvecklingen har kommunen en landsbygdsutvecklare. 

Landsbygdsutvecklaren arbetar med frågor som:

  • Samarbete mellan kommun och civilsamhälle.
  • Skärgårdsfrågor.
  • Medborgardialog. 
  • Offentlig och kommersiell service i hela kommunen.
  • Finansiering av utvecklingsinsatser i kommunens landsbygder. 
  • Landsbygdsrådet. 

Kontakta landsbygdsutvecklaren

Du kan höra av dig till landsbygdsutvecklaren om du vill ha hjälp med frågor som rör lokal utveckling, vill föra dialog med kommunen eller ha information om hur andra landsbygder driver en särskild fråga. 

Genom landsbygdsutvecklaren kan du söka pengar från kommunen – eller få hjälp att söka pengar från till exempel länsstyrelsen, Kustlandet eller andra myndigheter. Kommunen har vissa möjligheter att finansiera både stort och smått. Vill du veta mer så kontakta landsbygdsutvecklaren via malin.ohlsson@vastervik.se eller via 010-355 41 70. 

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Några gånger om året skickar vi ut en uppdatering av som händer inom landsbygdsutvecklingen i vår kommun. Vi lovar att bara skicka ut när vi har något intressant att säga. Skicka ett mejl till malin.ohlsson@vastervik.se så lägger vi till dig på listan eller läs nyhetsbreven här på sidan. 

Klicka på denna länk för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Sidan senast granskad den 15 april 2024