Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Föreningsgalan i Västerviks kommun inställd 2020

2020-08-31

Efter att först ha skjutit upp vårens föreningsgala till september på grund av risken för smittspridning av coronaviruset har nu Västerviks kommun beslutat att helt ställa in galan 2020. Det innebär att tre av de planerade priserna delas ut på oktobers kommunfullmäktigesammanträde och övriga utmärkelser delas ut vid nästa möjliga tillfälle då det går att arrangera en ny föreningsgala.

- De tre utmärkelserna som delas ut på oktober månads kommunfullmäktige är Årets Föreningsledarstipendium, Årets Kulturstipendium och Stipendium till årets Ideella Samhällsutvecklare. Pristagarna kommer att kontaktas i förväg och ges praktisk information om utdelningen, säger Malin Ohlsson, landsbygdsutvecklare på Västerviks kommun.

- Det är tråkigt att läget med coronaviruset fortfarande inte tillåter att vi kan genomföra den här trevliga traditionen alls i år, men idén är att de prestationer och insatser som skulle ha prisats vid det här tillfället också kommer att uppmärksammas när vi väl kan genomföra nästa föreningsgala, säger Anders Östlund, idrotts- och fritidsstrateg på Västerviks kommun.

- Det känns ändå fint att de tre stipendierna kommer att hitta sina värdiga mottagare på oktobers kommunfullmäktigesammanträde, vi får göra det bästa av situationen, säger Ann-Sofie Pettersson, kulturhandläggare på Västerviks kommun.

Sidan senast granskad den 31 augusti 2020