Vanliga frågor och svar om oro för barn
-
Hur länge finns anmälan kvar i Mina sidor?
Efter att mottagningen tagit emot ärendet får anmälaren ett meddelande att ärendet har registrerats. Efter det gallras ärendet bort inom en vecka.
-
Går det att skriva ut min anmälan?
Ja, antingen skriver man ut kvittensen man får i sin webbläsare direkt när man skickat in ärendet eller också hittar man sin anmälan under Mina sidor och kan ta upp ärendet igen den vägen. Detta kan endast göras innan en vecka har passerat. Sen kan man inte längre skriva ut sin anmälan.
-
Om jag är osäker - vart ringer jag för att rådfråga?
Ring socialtjänstens mottagning för barn och unga 010-355 50 52 för rådfrågning.
-
Är det säkert ur sekretessynpunkt?
Det är rent tekniskt säkert att skicka in din anmälan via e-tjänsterna. Tänk på att utomstående kan ta del av innehållet i Mina sidor, om du har din webbläsare öppen och du är inloggad på Mina sidor, så länge anmälan finns kvar där.
-
Syns mina privata uppgifter i anmälan? (för yrkesverksamma)
Nej, dina privata uppgifter är dolda för Västerviks kommun även om du loggar in med din privata e-legitimation. Det enda som syns är de uppgifter du lämnar in i din anmälan.
-
Jag vill inte använda e-tjänsten – hur gör jag anmälan då?
Du kan använda förtryckt blankett, ringa in eller upprätta ditt eget dokument. E-tjänsten är bara en ytterligare väg som du kan använda för att anmäla oro.
-
Vad händer efter att jag har skickat in min anmälan?
Den registreras av socialtjänstens mottagning för barn och unga och då görs en skyddsbedömning och en första bedömning (förhandsbedömning) om barnets hjälpbehov. Syftet med en förhandsbedömning är att avgöra om en utredning ska inledas eller ej.