Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Akuta psykiska problem

Har du eller någon närstående akuta psykiska problem? Här får du information om vem du kan vända dig till.

Om du är i akut behov av skydd eller stöd ring SOS Alarm på telefon 112.

 

Västerviks sjukhus, psykiatriska akutmottagning

Telefon: 0490-864 73 (dygnet runt)

Sjukvårdsrådgivningen

Till sjukvårdsrådgivningen kan du ringa dygnet runt för att få rådgivning av en sjuksköterska.

Telefon: 1177.

Nationella hjälplinjen

Nationella hjälplinjen erbjuder kris- och stödsamtal via telefon eller texttelefon. Du kan ringa för din egen del eller som närstående och få råd eller hänvisning.

Telefon: 020-22 00 60.

Telefontid: måndag-torsdag 17.00-22.00, fredag-söndag 17.00-02.00.

BRIS

Barn och unga kan ringa till BRIS telefon, skriva till BRIS-mejlen eller i BRIS-chatten på BRIS hemsida. Alla barn som hör av sig till BRIS får prata med en utbildad och erfaren kurator.
Du får vara anonym och kuratorn har tystnadsplikt. Den som vill får prata med samma kurator flera gånger. Ibland behövs mer eller snabbare hjälp än vad BRIS kan erbjuda och då lotsar vi vidare till den hjälp som behövs här och nu. Att ringa är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Telefon: 116 111

BRIS-chatten

BRIS-mejlen

Även du som vuxen kan få hjälp av BRIS i frågor som rör barn på BRIS webbplats för vuxna och genom BRIS vuxentelefon – om barn. Hit kan vuxna ringa med frågor om egna eller andras barn. Samtalen besvaras av en kurator och det går att vara anonym.

BRIS vuxentelefon – om barn, 077-150 50 50

Röda Korset

Har du tappat fotfästet, känner du dig vilsen, ledsen eller orolig och behöver någon att prata med? Röda Korset finns för dig när det känns svårt. Den som svarar på Röda Korsets telefon har avgett tystnadslöfte och ditt samtal är anonymt.

Röda Korsets telefonjour 0771-900 800.

Telefontid: måndag-söndag 14.00-22.00.

Sidan senast granskad den 30 juni 2022
Innehållsansvarig: Hanna Torstensson