Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Snöröjningsinformation

2022-11-21

De stora snömängderna under helgen och under måndagen innebär begränsningar i framkomlighet på gator och vägar i kommunen. Vi vill uppmana alla till försiktighet i trafiken men också omsorg och hjälp för de som jobbar med snöröjningen.

- Vi har alla maskiner ute och de skottar så fort de bara kan, säger Magnus Petersson, samordnare på Samhällsbyggnadsenheten. När det kommer så här mycket snö samtidigt och snöar i omgångar så tar snöröjningen alltid lite längre tid.

- Vår nya leverantör Kanonaden jobbar på för fullt, men det kan uppstå vissa mindre inkörningsproblem och missar så här i början, säger Magnus Peterson. Jag hoppas att folk har förståelse för det.

På kommunens hemsida finns information om snöröjningen som uppdateras löpande och där kan du även anmäla missar eller lämna synpunkter till oss. Inrapporterade ärenden skickas vidare till snöröjarna som åtgärdar efter hand.

- Det finns en prioriteringslista där större leder ges förtur och därför kan enskilda villaägare få vänta med att få sina vägar plogade, berättar Magnus Petersson. Först när vägarna är plogade och det slutat snöa kan vi komma igång med sandningen.

Sidan senast granskad den 21 november 2022