Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Premiär för ungas digitala vardag – en podd om allt det där som föräldrar oroar sig för

2021-06-03

Vilka sociala medier behöver jag som förälder ha koll på? Hur mycket frihet bör mitt barn egentligen ha nätet? Och hur kan jag prata om barnens digitala vardag på ett nyfiket och intresserat sätt? Det är frågor som diskuteras i podden ”Ungas digitala vardag – en podd om allt det där som föräldrar oroar sig för”.

Avsnitt #1 - Unga & nätet

Internet har blivit en självklar del av barn och ungas vardag – en plats där de leker, träffar vänner och lär sig mängder av nya saker.

Som förälder eller annan viktig vuxen i barns närhet har du goda möjligheter att stötta och vägleda barn på nätet och förebygga att de råkar illa ut, säger Mikael Bergman, behandlare på Västerviks kommuns familjeenhet.

Västerviks kommun har jobbat aktivt för att motverka nätkränkningar de senaste åren i ett projekt i samarbete med Tjustbygdens Sparbank. Denna podd är en del i det arbetet med syftet att ge vuxna kunskap, stöd och verktyg i hur de kan vara en del i barnens nätanvändande och bidra till att nätet blir en trygg plats.

Samtalen i podden leds av Sara Nordling, kommunikatör på kommunen och Mikael Bergman, behandlare på familjeenheten och sexolog/kurator på ungdomsmottagningen. I avsnitten medverkar även olika gäster.

I podden kommer vi belysa både möjligheter och risker. Vi hoppas att den ska hjälpa dig som lyssnar att förstå och intressera dig för barnens liv på internet och öppna upp för diskussioner, säger Mikael.

Podden finns att lyssna på vastervik.se/natkrankningar och på andra ställen där poddar finns som Spotify, Apple podcasts och Google podcasts. Avsnitt är cirka 30 minuter långa och kommer bland annat handla om:

  • Nätkränkningar
  • Porr
  • Gaming
  • Grooming
  • Nakenbilder
  • Skärmtid för yngre barn

Mer information om podden och länkar till avsnitten hittar du här!

 

Sidan senast granskad den 3 juni 2021