Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Konstnärer till BANK! 2021

2021-02-11

 BANK logga

Klart med konstnärer till BANK! 2021

Efter en hel del gediget researcharbete under hösten har BANK!s styrgrupp bjudit in, och fått positiva svar, från sju konstnärer i den yppersta världseliten.

– Eftersom BANK! 2019 och BANK! 2020 blivit så lyckade och väl mottagna, och 2021 blir det sista året för festivalen i den här formen, så vill vi såklart att den ska bli riktigt, riktigt bra, säger projektledaren Albin Wiberg, och fortsätter:
– Även om jag personligen aldrig gör skillnad på om konst görs av en kvinnlig eller en manlig konstnär, och street art världen domineras av män, så är det glädjande att vi fått klart med så många kvinnliga världsnamn till årets festival.
På grund av ovissheten med coronaläget med tanke på inresetillstånd, karantänkrav och andra restriktioner har man varit i kontakt med ett par svenska konstnärer som sagt preliminärt ja till att vara stand by ifall någon av de inbjudna konstnärerna tvingas tacka nej med kort varsel.
Vilka väggar som kommer att målas återkommer vi med inom kort.

Inbjudna konstnärer BANK! 2021:

Helen Bur, England
Sophie Mess, England
Zabou, Frankrike
Adele Renault, Belgien
Dulk, Spanien
Martin Whatson, Norge
Phlegm, Wales

Sidan senast granskad den 11 februari 2021