Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Eldningsförbud från och med 11 juni i Västerviks kommun

2020-06-10

UPPDATERAD INFORMATION 28 JULI 2020: Från och med 28 juli klockan 12.00 är eldningsförbudet borttaget

Västerviks kommun har, i samverkan med Hultsfreds och Vimmerby kommuner, beslutat att införa eldningsförbud i samtliga tre kommuner från och med i torsdag 11 juni klockan 12:00. Detta beslut är fattat på grund av den nu ökade brandrisken i skog och mark. Den som bryter mot förbudet kan komma att dömas till böter.

- Vi kommer nu ha brandriskvärden på 5-6 enligt SMHI:s brandriskprognos i delar av vår kommun de närmaste dagarna, säger Västerviks kommuns räddningstjänsts operative chef Peter Helge.

  • Det är inte tillåtet att kasta cigarettfimpar utomhus. 
  • Det är tillåtet att grilla i grillar i trädgårdar eller på särskilda iordningsställda platser i skog och mark, exempelvis murade, grävda eller avskärmade grillar. Tillfälligt anordnade grillplatser av sten eller stockar uppfyller inte detta krav.
  • Engångsgrillar är tillåtna men får inte placeras direkt på torrt gräs eller mossa. Levande ljus och fotogenlampor får användas.
  • Vid all grillning måste stor försiktighet iakttas!

Eldningsförbudet gäller tills vidare. Brandflyg kommer att flyga sin slinga över norra Kalmar län tills vidare.

Tips!

Ladda ned appen BRANDRISK Ute i din mobiltelefon, där ser du direkt vilken risk det är för gräs- och skogsbrand där du befinner dig. Se mer bland relaterade länkar.

Sidan senast granskad den 10 juni 2020