Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Arkivens dag lördag 9 november med temat Gömt eller Glömt

2019-11-06

I hela Sverige uppmärksammas Arkivens dag andra lördagen i november och i Västervik uppmärksammar man dagen på Arkivcentrum. Arkivcentrum består av tre arkivinstitutioner under ett och samma tak. Västerviks kommunarkiv, som är ett slutarkiv för kommunala arkiv, Norra Kalmar läns Föreningsarkiv och Västerviks museiarkiv. Årets tema heter Glömt eller Gömt och har flera intressanta tillbakablickar på arkiverat material från bland annat Folkets Park och Varmbadhuset i Västervik. 

Arkivcentrum på Norra Vägen 9 i Västervik innehåller material från hela Västerviks historia och Västerviks kommuns kommunarkivarie Monica Klingberg vill marknadsföra samlingarna med deltagandet i Arkivens dag:

- Det är ju meningen att materialet i arkiven ska användas, jag tror att många fler än de som brukar besöka oss skulle var intresserade av att söka och läsa i materialet som finns hos oss, säger Monica Klingberg, som fortsätter:
- Årets tema Gömt eller Gömt ger oss möjligheten att visa upp spännande material från exempelvis Västerviks Folkets Park och Varmbadhuset, två företeelser som jag vet många av våra invånare har härliga minnen ifrån.

  • Vad: Arkivens dag.
  • Dag: Lördag 9 november.
  • Tid: klockan 11.00-14.00.
  • Plats: Arkivcentrum, Västervik.
  • Adress: Norra Vägen 9.

Välkommen!

affisch arkivens dag 2019

Sidan senast granskad den 6 november 2019