Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Västerviks kommun släcker ner under Earth Hour lördag 24 mars

2018-03-20

earth hour 2018 bild med text One Planet Life

Lördagen den 24 mars släcker miljontals människor jorden runt lamporna under en timme, klockan 20.30–21.30. En av årets största manifestationer för klimatet. Västerviks kommun är med och uppmärksammar manifestationen genom att bland annat släcka ner fasadbelysningen på olika byggnader.

Earth Hour handlar inte om att spara energi. Att släcka lyset är en symbolisk handling som ska påminna oss om att vi måste bli bättre på att ta hand om vårt enda jordklot.
De globala klimatförändringarna med smältande isar, extrem torka och skyfall är utmaningar som vi bara kan klara tillsammans.

– Västerviks kommun uppmärksammar Earth Hour på flera sätt. Vi kommer bland annat släcka ner fasadbelysningen på olika byggnader och skolmatsalarna serverar en klimatsmart meny, berättar Christian Svensson,  folkhälso- och klimatplanerare i Västerviks kommun.

Han utmanar kommunens medborgare att vara med i manifestationen:
– Earth Hour har blivit en högtidlig stund för både stora och små kommuninvånare. Det finns många sätt att engagera sig för klimatet och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd.  Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus, laga något riktigt gott vegetariskt eller ta chansen och skåda stjärnor om det är en stjärnklar kväll, säger Christian Svensson.

Västervik släcker ner fasadbelysningen

Följande byggnader i Västervik släcks under Earth Hour:

  • Rådhuset
  • Gamla varmbadhuset,
  • S:t Petri kyrka, 
  • S:ta Gertruds kyrka,
  • Unos Torn

För mer information kontakta gärna

Christian Svensson

Folkhälso- och klimatplanerare Västerviks kommun
Telefon: 0490-25 40 34
Mejl: christian.svensson@vastervik.se

Sidan senast granskad den 20 mars 2018