Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Earth Hour 2019

Lördagen den 30 mars mellan klockan 20:30 – 21:30 är det dags igen för Earth Hour eller Jordens timme, en global miljömanifestation som WWF (Världsnaturfonden) är initiativtagare till och som också Västerviks kommun vill uppmärksamma. 

Årets tema är #Connect2Earth

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med - annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! 

Tävling för skolelever

Barn och unga är framtiden och vi tror att det finns många bra idéer bland våra barn och ungdomar om hur man kan leva mer klimatsmart i vardagen. 16-åringen Greta Thunberg är en tjej som fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden för sin osminkade kritik mot vuxenvärldens passivitet i klimatfrågan. Det är viktigt att barn och unga får verktyg och kan bidra till en hållbar värld och att de kan känna hoppfullhet inför den framtid som de växer upp till. 

Alla skolelever från förskola till årskurs 6 i Västerviks skolor inbjuds delta i en Earth Hour tävling. Nedan följer reglerna för tävlingen. Tävlingen startas upp den 30 mars och pågår under en månad. De Inkommande bidragen kommer presenteras på lämpligt vis i efterhand. Temat är att ge tips om hur Västerviks kommun kan bli en mer klimatsmart kommun att leva och finnas i. 

Läs mer om tävlingen för skolelever här

Västervik släcker ner fasadbelysningen

Kommunen släcker ner belysningen på ett antal byggnader i Västervik under Earth Hour. Vilka byggnader meddelas här inom kort.

Sidan senast granskad den 26 mars 2019