Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Resultat klara från Mobiltäckningskollen i Västerviks kommun

2015-03-02

Västerviks kommun har mätt mobiltäckningen inom den egna kommunens gränser. Undersökningen är gjord av företaget Täckningskollen med hjälp av telefoner som placerats i kommunens sopbilar. Vad man testar är den faktiska täckningen, till skillnad från den teoretiska täckningen. Det vill säga de data som operatörerna själva publicerar på sina webbsidor.

Tack vare mätningen kan kommunen nu publicera all insamlad information här på kommunens webb. Testen gäller 2G, 3G, samt 4G och är gjorda för operatörerna:

  • Tre.
  • Tele 2.
  • Telenor.
  • Telia.

- Vi hoppas och tror att detta blir en uppskattad service till alla kommuninvånare, besökare och turister som härmed kan skaffa sig en bild av hur mobiltäckningen är på olika platser i kommunen, säger landsbygdsutvecklare Lotti Jilsmo.

exempelbild från täckningskollen.se

- Vi ser att det är tydliga skillnader mellan de olika operatörerna och undersökningen kan vara till hjälp för den som funderar på att byta abonnemang, säger Lotti Jilsmo om resultatet.

Du hittar undersökningen och resultatet på www.tackningskollen.se

Sidan senast granskad den 2 mars 2015