Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Kommuninvånare deltar i dansfilm

2022-09-14

Gabriella Engdahl, kommunkoreograf i Västerviks kommun 2022-2023, skapar under september månad en dansfilm tillsammans med nio stycken kommuninvånare. Den yngsta är 9 år och den äldsta är 77 år. Amatördansarna har valt varsitt objekt som de identifierar sig med, objektet används nu som utgångspunkt för att skapa danser om vilka de är. Deras identiteter står i centrum för filmen och under vägledning av Gabriella får de jobba med att uttrycka sig genom dans. Deltagarna har olika erfarenheter, åldrar och kommer från olika delar av livet.

"Det är så fint att se deltagarnas stora engagemang och den varma gruppdynamiken. De kastar sig ut på okända marker och ger allt hur främmande mina idéer än må vara - deras kreativitet och passion för dans lyser och detta projektet visar så tydligt att alla har någonting att säga.", säger Gabriella.

Filmen kommer att ha premiär 2023 och sedan spridas brett i Västerviks kommun. Gabriella kommer även att sprida filmen till festivaler världen över.

Har du frågor?

Kontakta Kerstin Rollsjö från Kulturenheten 0490-25 55 04 eller mejla till  kerstin.rollsjo@vastervik.se

 

 

Sidan senast granskad den 14 september 2022