Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Så här får elever som slutat årskurs nio, samt ett och två på gymnasiet sitt sommarbusskort

2023-06-09

Västerviks kommun har beslutat att erbjuda elever som nu i juni slutar årskurs nio och årskurserna ett och två i gymnasiet gratis busskort för fria resor med KLT:s, Kalmar länstrafiks, bussar och tåg i kollektivtrafiken i hela Kalmar län under sommaren 2023 (17 juni till 20 augusti). Erbjudandet gäller de elever som är folkbokförda i och bor i Västerviks kommun. 

Information om sommarbusskortet har skickats hem till alla elever som omfattas av erbjudandet med brev. Det brevet är viktig att spara för att kunna hämta sommarbusskortet.

Busskortet hämtas på Turistbyrån i Rådhuset på Stora Torget i Västervik från och med tisdag 13 juni 2023. Då krävs att eleven tar med både brevet som skickades hem till eleven och kuvertet som brevet låg i när det skickades. Kuvertet och brevet fungerar som ett bevis på att eleven har rätt att hämta ut busskortet.

Turistbyrån är öppen följande tider under juni till augusti:

  • Vardagar 10:00-18:00,
  • Lördag-söndag 10:00-15:00, 
  • Midsommar 10:00-15:00.

Det finns inget annat sätt att få tag på sitt sommarbusskort än att hämta det ihop med utskickat brev och kuvert på Turistbyrån i Västervik.

Sista dag för att hämta sommarbusskortet är 31 juli 2023.

Har du frågor om ditt sommarbusskort? Kontakta kundtjänst gata park på Västerviks kommun (kontaktuppgifter här intill).

Läs mer information om sommarbiljetten här

Sidan senast granskad den 9 juni 2023