Hoppa över navigering [snabbkommando alt S] Webbplatsinformation [snabbkommando alt 0] Startsida [snabbkommando alt 1] Nyhetssida [snabbkommando alt 2] Sökfunktion [snabbkommando alt 4] Vanliga frågor [snabbkommando alt 5] Hjälpsida [snabbkommando alt 6] Kontakta oss [snabbkommando alt 7]
Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Problem med trygghetslarm hos hemtjänsten

2023-03-23

Uppdatering torsdag kväll 21:00: Leverantören av trygghetslarm meddelar att tjänsten fungerar igen och alla hemtjänstgrupper har fått information om att larmen ska vara igång igen.

Trygghetslarmen i Västerviks kommun ligger för tillfället nere. Detta berör brukare som har dessa hemma för att larma hemtjänsten vid behov.

- Företaget som har larmen har under natten identifierat problemn som kräver omstart av larmen och det kan därför dröja ytterligare några timmar innan de fungerar igen, säger Sven Tholén, utvecklingsledare på Västerviks kommuns socialförvaltning.

Cirka 1100 personer har trygghetslarm i Västerviks kommun.

- Alla hemtjänstgrupper arbetar nu med att kontakta eller åka hem till de brukare som oftare larmar och som vi ser behöver få tillsyn just nu. Vi vänder oss också till allmänheten eftersom vi inte har möjlighet att kontakta alla. Vet man med sig att man har en närstående med trygghetslarm så är det bra om man kan ringa den anhörige och höra efter så att allt är bra, säger Sven Tholén.

Om någon är orolig för sin närstående hänvisas anhöriga att i första hand ringa respektive hemtjänstgrupp. Kontaktuppgifter finns bland relaterade länkar.

Kontakt

Socialförvaltningen
Postadress:
Box 22, 593 21 Västervik
Telefon:
0490-25 40 00 (växel)