Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Prisutdelning för 2021 års stipendiater

2021-06-08

Ett stort grattis till årets stipendiater! Under måndagen delade kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson ut pris om 12 000 kronor vardera till årets ideella samhällsutvecklare, årets föreningsledare, årets kulturstipendiat och årets miljöstipendiater. 

Årets ideella samhällsutvecklare 2021 - Birgitta Källgren

Birgitta är outtröttlig i sitt engagemang för ett gott liv i Tjust skärgård. Hon har länge engagerat sig i skärgårds-utveckling på Idö, i hela Tjust skärgård, längs Smålands-kusten och i nationella sammanhang. Birgitta samverkar med räddningstjänsten för säkerhet i skärgården, med kommunen i landsbygdsrådet och med regionen i skärgårdsrådet i en konstruktiv anda. Hon är en eldsjäl med hjärtat i Tjust skärgård.

Birgitta tar emot pris

Årets föreningsledare 2021 - Abdalfatah Aburawa

Abdalfatah Aburawa bildade Västerviks Karateklubb 2010. Föreningen har tills idag utvecklats i
en mycket positiv riktning. I hög grad tack vare Abdalfatah som person och med ledaregenskaper
där föreningen har öppen träning för alla åldrar i syfte att skapa meningsfull fritid och livsstil för
unga människor i Västervik.

Bild på årets föreningsledare

Årets kulturstipendiat 2021 - Nathalie Chavez

Nathalie Chavez fångar skickligt stämningar och komponerar sina bilder vackert, med en teknisk precision på högsta nivå. Hennes engagemang för Västervik med omnejd och traktens människor ger ytterligare en dimension till hennes fotografier.  

Nathalie Chavez

Årets miljöstipendiater 2021 - Alice Eliasson och Frida Solli 

Alice och Frida startade ”Skräp i Viken” i början av 2020 och har arrangerat flera skräpplockardagar på olika ställen i kommunen. De har fått uppmärksamhet i Dagens Västervik och VT och Naturum har också stöttat dem med plockpinnar och säckar och så vidare. Båda är
verkligen duktiga på miljöfrågor och under skräpplockardagar uppmanar de även till att man tar med sig barn och gör det till en rolig grej för dem. De har en facebooksida och Instagramsida ”Skräp i Viken”.

Alice och Frida

Stort grattis till årets stipendiater, tack för allt ni gör för Västerviks kommun!

Sidan senast granskad den 8 juni 2021