Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

PRESSMEDDELANDE: Internationell politisk masterutbildning startar på Campus Västervik i höst

2021-01-13

Campus Västervik öppnar dörrarna mot världen genom att för första gången erbjuda en internationell utbildning. Campus har skrivit avtal med University of the Western Cape i Sydafrika och Högskolan Väst om ett masterprogram i politiska studier.

”Arbetsintegrerade politiska studier” är en tvåårig utbildning (120 högskolepoäng). Den som går utbildningen får kunskaper för att arbeta i politisk-ekonomiska miljöer på lokal, nationell och internationell nivå. Utbildningen fokuserar bland annat på frågorna hållbarhet, politisk ekonomi, jämställdhet, mänskliga rättigheter och organisationsutveckling.

Vi är stolta över att få en unik topputbildning till Västervik, och över det samarbete vi har inlett med UWC i Sydafrika och Högskolan Väst. Nu utmanar vi politiker i kommunen och regionen – och såklart andra intresserade – att ta chansen till kompetensutveckling som få andra i Sverige har tillgång till, säger Jerry Engström, campuschef.

Under utbildningen skriver den studerande ett examensarbete. Arbetet inkluderar forskning på uppdrag av och i samarbete med en samhällsaktör. Programmet har avtal med ett stort antal uppdragsgivare i Sverige och utomlands. Den studerande har möjlighet att genomföra delar av utbildningen i Kapstaden. På samma sätt kan de studerande i Sydafrika komma till Västervik. I övrigt befinner sig studentgrupperna på plats i den ort dit de har sökt utbildningen, det vill säga på Campus Västervik, i Kapstaden på UWC eller i Trollhättan på Högskolan Väst.

Masterprogrammet startar höstterminen 2021. Den 15 mars öppnar ansökan.

Läs mer om utbildningen Arbetsintegrerade politiska studier

Kontakt

Kontakta Jerry Engström.
Telefon: 0490 – 25 41 14
E-post: jerry.engstrom@vastervik.se

Sidan senast granskad den 13 januari 2021