Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Campuschef Jerry Engström kan bli Årets Västervikare 2021

2021-10-08

Jag är överraskad, lite stolt och väldigt glad för nomineringen, så beskriver Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik, sina tankar och känslor inför att Västerviks-Tidningen har nominerat honom till Årets Västervikare 2021.

Inför nomineringen har Västerviks-Tidningen bett läsare och kommuninvånare att föreslå en person eller grupp som de tycker har ett särskilt brinnande engagemang för vår stad och kommun, har utmärkt sig på något särskilt sätt under året och/eller står för ”de fina värden vi vill förknippa med Västervik”.

Efter att ha mottagit invånarnas förslag har Västerviks Tidningen på fredagen gått ut med vilka de valt att nominera: Campuschefen Jerry Engström, företagaren Maria Björkman, bokhandlarparet Malin och Frederic Wall samt föreningen HjärtLung, som representeras av Per Adlersson.

Grattis Jerry! Den klassiska frågan: Hur känns det?

Det känns ju väldigt bra. Jag är överraskad, lite stolt och väldigt glad för nomineringen. Jag är också ödmjuk inför alla människor jag har omkring mig i detta: Mina medarbetare, chefer i Västerviks kommun och politiken som givit förutsättningar åt Campus Västervik att komma dit vi är i dag.

Varför tror du att många västervikare har föreslagit dig?

Jag kanske syns och hörs lite. De kanske uppfattar mig som lite driven.

Vad är det bästa med Västervik och hur har du engagerat dig för att göra Västervik ännu bättre?

I Västervik finns det man behöver för ett gott liv. Många vill bo här om rätt förutsättningar finns och Campus Västervik står för en del av dessa förutsättningar. Jag har jobbat mycket med att tillgängliggöra högre utbildning och forskning i kommunen och det är för att göra Västervik till ett bättre samhälle för oss alla. Inte minst företag och verksamheter som kan få bättre förutsättningar att finnas och växa.

Har firar du nomineringen?

Jag har inte hunnit fira än, utan jag har nog mest försökt att smälta det. Jag blev väldigt överraskad!

Årets Västervikare utses genom omröstning på Västerviks-Tidningens webbplats. Vinnaren presenteras den 15 oktober.

Västerviks-Tidningen: Årets västervikare

Sidan senast granskad den 8 oktober 2021