Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Åttondeklassarna på Östra Ringskolan i Gamleby sexa i Sverige i kvalificeringen till Sigma Åtta, en stor nordisk matematiktävling

2021-03-12

Högstadiet Östra Ringskolan i Gamleby har deltagit och deltar fortfarande i Sigma Åtta, som är en stor nordisk matematiktävling för åttondeklassare. Under de två kvalificeringsomgångarna placerade sig skolans elever på en sjätteplats i hela landet och nu väntar semifinalsdeltagande om skolans planering kan gå ihop med tävlingsschemat.

Det är jätteroligt att eleverna lyckats så bra och det ska bli kul att följa fortsättningen. Jag hoppas självklart vi når så långt som möjligt, men jag är redan nu oerhört stolt över elevernas insats och tacksam till lärarna på skolan som har gjort detta möjligt, säger Daniel Ask, rektor på Östra Ringskolan i Gamleby.

Fakta Sigma Åtta

SigmaÅtta är en matematiktävling för skolklasser i Sverige och i de nordiska länderna. Det nordiska samlingsnamnet på tävlingen är Nordic Math Class Competition, NMCC.

I Norge och Island tävlar elever i skolår 9 och i Danmark, Finland och Sverige tävlar elever i skolår 8. Alla i klassen samarbetar och hjälps åt att löser 8 uppgifter vid två tillfällen, dels i november och dels i januari.

De 10 bästa kommunvinnarna i Sverige går vidare till en nationell semifinal där de tre bästa går till final. Sverigevinnaren får vara med i den nordiska finalen i något av de nordiska länderna. Våren 2020 fick nationell final och nordisk final ställas in med anledning av Covid-19.

Mer information om Sigma Åtta finns på webbsidan:

www.sigma8.se

Sidan senast granskad den 12 mars 2021