Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Ungdomar bidrar till insamling för coronaforskning

2020-03-30

Mobila fritidsgården och Mejeriet UNG startar en utmaning där ungdomar får chans att hjälpa till och bidra till ett vaccin mot corona. Genom en ”Snap-challenge” på det sociala mediet Snapchat kommer ungdomarna få utföra utmaningar i utbyte mot poäng. Utmaningen pågår mellan 30 mars till 15 april och de insamlade poängen omvandlas till pengar som skänks till forskning mot coronaviruset.

Genom att delta i utmaningen kan unga både göra något roligt och bidra till ett gott ändamål på samma gång. Fritidsledaren Theodor Larzon hoppas att detta kan vara ett stöd och trygghet till ungdomarna och att dom fortsätter vara aktiva och hålla på med meningsfulla aktiviteter, oavsett om det är inom- eller utomhus. 

Idén kommer från Viktor Svensson som läser till fritidsledare och gör sin praktik hos Mobila fritidsgården.

- Jag tror att det är extra viktigt för ungdomarna att ha något roligt att göra i dessa tider när många ordinarie aktiviteter är inställda och många känner en oro för hur samhället påverkas av coronapandemin, säger Viktor.

Vill du vara med och skänka pengar till forskning mot corona?

Uppdragen genomförs av ungdomar från årskurs fem upp till sista året på gymnasiet. Som vuxen kan du vara med i utmaningen genom att skänka valfri summa till forskning mot corona. Swisha valfri summa pengar till nummer 1232023208. Märk betalningen "Västervik". Alla pengar går oavkortat direkt till Karolinska Institutets forskning för vaccin mot corona. Sista datum för att skänka pengar 15 april.

Theo, Viktor och Lisa balanserar på ett ben framför Mejeriet

Så fungerar Snap-challenge ”kämpa mot corona”


Mobila fritidsgården och Mejeriet UNG lägger upp en aktivitet på Snapchat runt klockan 15 varje vardag. Ungdomarna skickar en snap tillbaka med en bild eller video med avklarad aktivitet. Varje ungdom som klarar en aktivitet genererar 1 poäng. Några dagar i veckan gör Mobila fritidsgården och Mejeriet UNG aktiviteter utomhus på olika platser som kan generera 1 poäng för deltagande och 1 poäng för utförd aktivitet.
Fritidsledarna ansvarar för att samla in poängen och sammanställa det vid veckans slut och redovisa det på sociala medier.

Under tiden projektet löper kan alla som vill vara med skänka pengar för att kämpa mot corona.
Den 16 april omvandlar Mobila fritidsgården och Mejeriet UNG den sammanlagda poängen till kronor per deltagande utifrån de sammanlagda skänkta pengarna och redovisar hur mycket vi lyckas samla in. Det gör att ungdomarna kan ta del av vad deras insats i projektet är. Där kan de också se hur mycket pengar deras utförda utmaningar lyckades dra in till forskning för ett vaccin mot corona.

Har du frågor?

Kontakta Theodor Larzon, fritidsledare Mobila fritidsgården
072-243 11 82
theodor.larzon@vastervik.se

Sidan senast granskad den 30 mars 2020