Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Se hyllningsutställningen till popbandet Tages digitalt!

2020-10-29

Den 6 oktober invigs utställningen "In my dreams" på Västerviks stadsbibliotek. Utställningen är en hyllning till popbandet Tages och består bland annat av skivomslag, tidningar, idolkort och bilder. Nu har du möjlighet att se utställningen digitalt!

Tages från Göteborg vann 1964 tävlingen ”Västkustens Beatles”. Samma år fick gruppen en stor hit med debutsingeln ”Sleep little girl”. Kritikerna var inte nådiga, men redan med sin fjärde singel ”The one for you” (1965) var Tages nästan i nivå med sina engelska konkurrenter.

Tages insåg tidigt betydelsen av att kunna spela, skriva egna låtar och att ha en medveten klädstil. Musikaliskt var de inspirerade av blues, soul, psykedelia, engelsk popmusik och svensk folkmusik. Tages var tonårstjejernas favoritband med sångaren Tommy Blom som den stora stjärnan.

Trots försök att lanseras i England, lyckades inte gruppen slå igenom utanför Skandinavien. Tages splittrades 1968. Några av medlemmarna bildade istället gruppen Blond. Bakom sig hade Tages då en rad klassiska singlar som ”In my dreams”, ”Miss Mac Baren”, ”Every raindrop means a lot” och ”Fantasy island”. Deras sista album ”Studio” (1967) är det bästa som spelades in av ett svenskt popband under 1960-talet. Det har ibland sagts att det är Tages egen version av Beatles album ”Sgt. Pepper”.

Shanes var först, Hep Stars störst, men Tages var bäst! Och gulligast!

Sidan senast granskad den 29 oktober 2020