Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Nyheter på många andra språk än svenska om coronasituationen

2020-04-24

Sedan en tid tillbaka arbetar alla kommuner i Kalmar län med att distribuera nyheter skrivna på många andra språk än svenska som handlar om spridningen av coronaviruset. De språk som nyheterna är skrivna på är oftast arabiska, dari, engelska, farsi, kurmani, lättläst svenska, tigrinia och vietnamesiska. På Västerviks kommun hjälper integrationsenheten till med distributionen av nyhetsbladen till olika föreningar, privatpersoner och vissa inrättningar.

Nyhetsbladen kan också hittas här på webbsidan. Har du en bra plats där de här nyhetsbladen skulle kunna göra stor nytta är du välkommen att skriva ut bladen direkt från sidan och hänga upp dem. Har du ett förslag på en plats där du tycker att det borde hänga utskrivna nyheter om corona på andra språk än vanlig svenska så får du gärna hör av dig till oss på kommunen också så kan vi undersöka om det går att ordna.

Här hittar du nyheter om coronasituationen på flera andra språk än svenska

Sidan senast granskad den 24 april 2020